Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei ani de închisoare pentru niște hoți care au furat hârtie igienică
Trei ani de închisoare pentru niște hoți care au furat hârtie igienică

Trei ani de închisoare pentru niște hoți care au furat hârtie igienică

Autorii unui jaf armat pentru câteva sute de role de hârtie igienică anul trecut la Hong Kong au fost condamnaţi joi la peste trei ani de închisoare, a informat presa locală.

Cei trei bărbaţi, care, înarmaţi cu cuţite, furaseră aproximativ 600 de role de hârtie igienică, au fost condamnaţi fiecare la 40 de luni de închisoare, potrivit ziarului local Mingpao.

În februarie 2020, când au apărut primele cazuri de coronavirus la Hong Kong, hârtia igienică a devenit o marfă rară, rezidenţii temându-se de o penurie a acestui produs.

Hong-kong-ezii s-au repezit în supermarketuri pentru a-şi face stocuri de produse de bază şi alimentare. Cum supermarketurile nu reuşeau să se reaprovizioneze suficient de repede, în faţa magazinelor se formau cozi lungi chiar înainte de deschidere, iar ulterior, abia aprovizionate, rafturile se goleau cu viteză maximă.

Pe reţelele de socializare, locuitorii îşi afişau cu mândrie stocurile de role de hârtie igienică din micile lor apartamente.

Cei trei autori ai acestui furt au recunoscut că s-au folosit de un cuţit pentru a ameninţa un şofer care făcea o livrare în faţa unui mare supermarket din popularul cartier Mongkok.

Bărbaţii au furat 50 de pachete de hârtie igienică cu o valoare de piaţă de 1.700 HKD (183 euro) înainte de a fi arestaţi de poliţie.

Potrivit Mingpao, cei trei, care au recunoscut furtul, i-au cerut scuze livratorului şi au returnat hârtia igienică furată.

Cu toate acestea, judecătorul a considerat că infracţiunea a fost premeditată şi trebuie pedepsită cu închisoarea, precizează acelaşi ziar.