Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru: „A pierdut controlul”
Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru: „A pierdut controlul”

Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru: „A pierdut controlul”

Alexandru Rafila este extrem de nemulţumit de modul cum Nelu Tătaru a administrat până acum pandemia de coronavirus.

Alexandru Rafila a făcut o declaraţie surprinzătoare la adresa ministrului Nelu Tătaru.  Acesta îi reproşează „că a pierdut controlul în ce privește pandemia, pentru că nu a înțeles un lucru de bază, și anume că trebuia să întărească sistemul de sănătate”.

Rafila, extrem de tranşant, îi reproşează ministrului că numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”

Comentariul făcut de Alexandru Rafila la un post de televiziune: „În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă. Am ajuns la paltou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate”, a spus Alexandru Rafila în intervenţia TV.

„A ajuns la paltou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”

„Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România. Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme”, a declarat Alexandru Rafila la postul TV digi24.

Numărul testărilor în România:  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 443.168 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi.