Evenimentul ZileiPoliticaAlertă! Ședință de urgență a CSAT din cauza tensiunilor din Marea Neagră

Alertă! Ședință de urgență a CSAT din cauza tensiunilor din Marea Neagră

Alertă! Ședință de urgență a CSAT din cauza tensiunilor din Marea Neagră
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre.

Ședința CSAT va fi covocată săptămâna viitoare, iar la această sedință se va decide care va fi strategia României in conflictul din regiune.
Rusia efectuează manevre militare în Marea Neagră și peste 150.000 de soldați sunt masați la frontiera cu Ucraina. Mai multe voci sunt de părere că situația în regiune este una foarte delicată și că poate escalada foarte rapid.

„Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat joi şeful statului.

Președindele a catalogat situaţia din zonă „îngrijorătoare”.

„Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre cu accent special pe zona de graniţă de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Știri pe aceeași temă:
Un fost ministru al Apărării îi cere lui Klaus Iohannis „să nu mai doarmă în papuci” și să convoace de urgență CSAT-ul 

Washingtonul denunţă “escaladarea” din partea Moscovei în Marea Neagră

Alertă de zonă periculoasă! Kremlinul interzice zborurile deasupra Mării Negre


Accesează: