Alertă printre șoferi. Poți lua amendă chiar dacă ai anvelope de iarnă. Cum e posibil?

Alertă printre șoferi. Poți lua amendă chiar dacă ai anvelope de iarnă. Cum e posibil?

Iarna se apropie cu pași repezi, iar vremea se va strica în curând. Poleiul și ninsorile își vor face simțite apariția, iar în acest context, anvelopele de iarnă nu mai au voie să lipsească.

Conform Codului rutier, anvelopele de iarnă sunt obligatorii dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

În ceea ce privește autovehiculele care transportă marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum și vehiculele de transport cu mai mult de nouă locuri trebuie să aibă anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau să aibă montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Ceea ce nu știu șoferii este că pot primi amendă cu toate că au anvelope de iarnă. În cazul în care anvelopele sunt uzate poliția ne poate amenda cu până la 725 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranţă este de 2 mm. În concluzie, limita minimă admisă precizată în Codul Rutier este dată de martorul de uzură care este pe anvelopă.