Alertă pentru toți salariații! Apare un nou concediu

Alertă pentru toți salariații! Apare un nou concediu

Părinții de copii mici care sunt angajați vor putea cere angajatorului un program flexibil de muncă.

În plus, în România va apărea un nou tip de concediu, cel de îngrijitor, conform unei directive europene ce trebuie transpusă până în 2022.

Părinții de copii mici care sunt angajați vor putea cere angajatorului un program flexibil de muncă. În plus, în România va apărea un nou tip de concediu, cel de îngrijitor, conform unei directive europene ce trebuie transpusă până în 2022.

Astfel, părinții de copii cu vârsta de până la opt ani pot cere angajatorului să le asigure un program de lucru flexibil, potrivit directivei europene nr. 1.158/2019, care trebuie transpusă până la începutul lunii august 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Refuzul angajatorului va trebui motivat, scrie în proiect. Directiva vine în sprijinul părinților care au copii mici, dar, în egală măsură, dreptul al program flexibil poate fi condiționat de angajator și pentru obținerea lui se va ține cont inclusiv de vechimea în muncă.

Conform noii directive, se introduce și un nou tip de concediu, cel de îngrijitor, iar în plus, se modifică durata concediului de paternitate și a concediului de creștere a copilului.

Sursa: România TV