Evenimentul ZileiSocialAlertă pentru părinți și elevi! S-a modificat admiterea la liceu 2020

Alertă pentru părinți și elevi! S-a modificat admiterea la liceu 2020

Alertă pentru părinți și elevi! S-a modificat admiterea la liceu 2020
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a schimbat admiterea la liceu pentru anul 2020. Astfel, Monica Anisie a eliminat obligativitatea de intrare la liceu cu nota de minim 5, așa cum semnase ordinul ministrului Daniel Breaz de la finalul lunii august.

În acest moment, metodologia de admitere la liceu aprobată prin Ordinul nr. 4948/2019 semnat de fostul ministru interimar Daniel Breaz, prevede următoarele, la articolul 2, alineatul 10:

“(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).”

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării se pare că nu este de acord cu această prevedere și a modificat ordinul, astfel:

“1. La articolul 2, alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
‘La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.’

Eeliminarea obligativității școlii profesionale pentru elevii cu medii de admitere sub 5 este un obiectiv al mandatului  Monicăi Anisie, încă de la audierea în Parlament:

„În privința trimiterii obligatorii a copiilor care nu iau minimum 5, vă pot spune că sunt impotriva acestei măsuri si voi reveni la legislatia anterioară. Eu nu cred că există la acest moment un studiu la minister care să indice o astfel de măsură. Nu putem pe de o parte să pedepsim copiii și pe de altă parte să transformăm învățământul profesional în batalion disciplinar pentru cei pe care îi trimitem acolo”, a afirmat Anisie, pe 30 octombrie.


Accesează: