Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a vorbit despre creșterea alocațiilor copiilor și a spus că majorarea nu se poate susține, pentru că bugetul nu permite acest lucru. Pe de altă parte, politicianul a precizat că s-ar putea găsi surse de finanțare, iar deficitul nu va trece de 3,6%.

„Alocațiile majorate nu au fost în vigoare când legea bugetului a fost promulgată de președinte. Legea alocațiilor nu este promulgată încă. Parlamentul României a luat multe decizii iresponsabile pe care a trebuit să le reparăm, cum a fost defalcarea TVA. Aș fi vrut mai multă responsabilitate în cazul alocațiilor pentru copii. Nu există nicio sursă de finanțare. Ar fi bine să lași politica la o parte și să introduci o sursă de finanțare. Dacă veneau cu așa ceva în lege, erau responsabili, găseau o soluție, nu doar o chestie populistă pentru titlurile de ziar”, a spus Cîțu la emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea Plus.

Ministrul a precizat: „Indiferent de siuație, deficitul nu va crește de 3,6 la sută și nu vom introduce taxe. Acum vorbesc cu investitorii străini, ne urmărește o Europă și o lume întreagă, pentru că România se împrumută pe piețele financiare, ei nu se uită la titluri de cancan, ci vor să știe cum stau lucrurile. Mesajul meu este clar: nu depășim deficitul anunțat și nu creștem taxele.

Nu vreau ca măsurile de politică fiscale să fie o frână pentru economia României. Piețele financiare nu vor surprize, apreciază transparența. Asta apreciază, eu comunic foarte des cu dealerii primari, le explic ce vrem să facem și unde vor să ajungem. Nu introducem taxe și nu vrem să penalizăm pe nimeni. Vreau ca politica fiscală să fie neutră, nici prociclică, nici anti-ciclică.”