Ministra Lucia Azzolina a semnat ordonanţa privind desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2020, examenele şi evaluarea, conform decretului lege din 6 aprilie care, datorită urgenţei coronavirus şi a impactului pe care l-a avut asupra sistemului de învăţământ, prevede pentru acest an o comisie formată din 6 examinatori ai şcolii respective şi un preşedinte extern.

În acest fel – explică ministrul – elevii vor fi evaluaţi de profesori care cunosc parcursul lor şcolar şi ce anume au făcut realmente în timpul acestui an şcolar.

Dorim un examen de stat adevărat, serios, dar care să ţină seama şi de dificultăţile înfruntate din pricina urgenţei încă în vigoare”, a specificat ea.

Preşedinţii vor fi nominalizaţi de către Inspectoratele şcolare regionale, iar profesorii de către consiliile claselor. În compoziţia comisiilor se va ţine cont de echilibrul dintre diferitele discipline.

În orice caz, va fi asigurată prezenţa profesorului de italiană şi unul sau mai mulţi profesori care predau disciplinele respective. Examenul se va desfăura online, notează Huffingtonpost.