Evenimentul Zilei > International > Alertă mondială! Împușcat în timpul conferinței de presă. Trump, evacuat
Alertă mondială! Împușcat în timpul conferinței de presă. Trump, evacuat

Alertă mondială! Împușcat în timpul conferinței de presă. Trump, evacuat

Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa.

Preşedintele a părăsit sala de briefing a Casei Albe la aproape trei minute după ce începuse să vorbească, fără o explicaţie, în timp ce un agent al serviciului de securitate i-a cerut să iasă.

CITEȘTE ȘI  Intrarea României în Primul Război Mondial, o trădare față de Germania și Austro-Ungaria?

„A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe”, a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. „Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital (…). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului”, a declarat el.

El a mai spus că situaţia se afla „foarte bine sub control” şi că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului, care a avut loc „lângă gard dar în afara complexului”.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan a comentat hotărârea lui Traian Băsescu: „Nu vreau să blamez pe nimeni, dar…”

Secret Service a anunţat ulterior pe Twitter că unul dintre ofiţerii săi a fost de asemenea dus la spital ca urmare a incidentului armat.

Complexul a fost închis în urma incidentului.

„Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobişnuit”, a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media. „Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc”.Preşedintele a mai spus că el crede că suspectul era înarmat dar nu cunoştea detaliile, precum tipul de armă sau dacă el a fost ţinta vizată şi a adăugat că oficialii vor difuza alte informaţii mai târziu.

CITEȘTE ȘI NASA introduce Corectitudinea Politică în spațiul cosmic

Trump a lăudat serviciile secrete şi a spus că se simte în siguranţă.

Par eu zdruncinat?”, a întrebat el retoric, răspunzând la întrebarea dacă a fost afectat de împuşcături.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: