Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă mondială: Ameninţare mai gravă decât terorismul pentru întreaga omenire!
Alertă mondială: Ameninţare mai gravă decât terorismul pentru întreaga omenire!

Alertă mondială: Ameninţare mai gravă decât terorismul pentru întreaga omenire!

Potrivit autorităților chineze, epidemia provocată de virusul ucigaș s-ar putea încheia în aprilie.

Zhong Nanshan, cel mai înalt consilier din sistemul medical al Chinei, a declarat că numărul cazurilor noi de îmbolnăviri este în scădere în unele provincii, astfel a anticipat că epidemia va atinge nivelul maxim în această lună.

„Sper că această epidemie sau acest eveniment s-ar putea încheia undeva în aprilie”, a spus Zhong.

Cu toate astea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că lumea trebuie să considere coronavirusul un dușman mai periculos chiar decât terorismul. Tedros a tras un puternic semnal de alarmă și a spus că noul coronavirus trebuie privit la fel ca un atac terorist.

„Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Ca să fiu cinstit, un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteţi imagina”, a spus acesta.

OMS a anunţat marţi că epidemia a provocat moartea a 1.017 de oameni şi 42.708 de îmbolnăviri.
În alte 24 de ţări şi teritorii au fost confirmate 319 cazuri şi două decese, unul în Hong Kong ş un altul în Filipine.

Primul vaccin, numit oficial COVID-19, va apărea peste 18 luni, a mai spus şeful OMS, cerând unitate la nivel global pentru a preveni apariţia ”mult mai multor cazuri şi a unor costuri mult mai mari”, informează Reuters.