Potrivit ANM, avertizarea de Cod galben este în vigoiare până luni dimineața, la ora 10.00. Meteorologii spun că, în acest interval, sunt posibile perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare, au anunțat meteorologii.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ANM a emis prognoza meteo și pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 22 – 29 iunie. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-estul țării. În rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, excepție făcând nord-vestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Săptămâna 29 iunie – 6 iulie. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 6 – 13 iulie. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, însă regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. Excepție va face sud-estul țării unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

Săptămâna. 13 – 20 iulie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.