Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea de Ziua Națională. Ce trebuie să știm legat de prognoza meteo
Cum va fi vremea de Ziua Națională. Ce trebuie să știm legat de prognoza meteo

Cum va fi vremea de Ziua Națională. Ce trebuie să știm legat de prognoza meteo

Meteorologii au anuntat prognoza pentru pentru perioada 23 noiembrie - 6 decembrie. Specialistii anunta ca temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute. Probabilitatea aparitiei precipitatiilor este scazuta, exceptand regiunile centrale si nord-estice.

Regimul termic va rămâne în aceleaşi coordonate ca şi până în prezent, respectiv cu intervale cu temperaturi scăzute atât pe timpul dimineţilor, cât şi pe durata nopţilor, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în jurul datei de 29 noiembrie, precum şi în cursul săptămânii viitoare, arată prognoza valabilă pentru intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei meteo, de Ziua Națională ne așteaptă temperaturi scăzute, iar pe alocuri vor exista ninsori și precipitații sub formă de lapoviță.

În Banat, prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general mai rece decât normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 4 – 8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare, unde ceaţa va persista, şi cu valori minime negative în general între -4 şi zero grade. În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori peste cele climatologic specifice, cu 8 – 12 grade ziua şi 2 – 5 grade noaptea, mediat regional. Ulterior, este estimat un regim termic apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie, mai ales în privinţa maximelor diurne, urmând ca în unele nopţi să fie o vreme relativ rece.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 29 noiembrie, iar în cea de-a doua săptămână temporar vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

Cum va fi vrmea în toate regiunile ţării:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE