Evenimentul ZileiVremeaAlertă de la ANM! România, sub ameninţare de Cod galben! Zonele vizate de ploi şi vijelii

Alertă de la ANM! România, sub ameninţare de Cod galben! Zonele vizate de ploi şi vijelii

Alertă de la ANM! România, sub ameninţare de Cod galben! Zonele vizate de ploi şi vijelii
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat Cod galben de ploi și vijelii în 14 județe din sudul țării. Aceste fenomene își vor face simțită prezența până duminică. Meteorologii au transmis ce județe din România sunt vizate.

ANM a anunțat Cod galben de ploi și vijelii în 14 județe din sudul țării. Zonele vizate sunt Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Meteorologii transmit perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55-65 km/h și izolat de peste 70-80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

Fenomenele vor fi simțite de sâmbătă, de la ora 12:00, până duminică, la ora 10:00.

România, sub ameninţare de Cod galben! Vremea în Capitală

În Capitală, temperaturile maxime vor ajunge la 27 de grade Celsius, vor fi averse și vijelii, potrivit prognozei speciale pentru București, emise sâmbătă de Administrația Națională de Meteorologie.
De sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 10.00, vremea va fi instabilă în Capitală.

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5-15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14-16 grade.

Vremea în România, 15 mai

Meteorologii au anunțat vreme călduroasă pe întreg teritoriul țării pe 15 mai. Minima va fi 16 grade Celsius. În Crișana se anunță minime de 19-20 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei, în Banat, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea, maxima va ajunge la 28 de grade Celsius. Pe de cealaltă parte, în Maramureș, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, se vor înregistra temperaturi de 23 de grade Celsius.

În zonele montane, se vor înregistra 17-18 grade Celsius și 9-10 pe creste. Precipitațiile își vor face simțită prezența prin Dobrogea, Muntenia și zonele montante.

Românii vor avea parte de temperaturi ridicate și azi, 14 mai. Cu toate astea, precipitațiile își vor face simțită prezența în mai multe zone din țară.


Accesează: