Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ. Medic din Slobozia, reţinut pentru că a luat şpagă de 131 de ori
ALERTĂ. Medic din Slobozia, reţinut pentru că a luat şpagă de 131 de ori

ALERTĂ. Medic din Slobozia, reţinut pentru că a luat şpagă de 131 de ori

A luat mită de 131 de ori. Acum aşteaptă să vadă ce decizie vor luat magistraţii în cazul său după ce oamenii legii i-au pus cătuşele. Este vorba despre un medic specialist de medicină internă din cadrul policlinicii unui spital din Slobozia, reţinut joi, pentru 24 de ore, pentru comiterea a 131 infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi fals intellectual.

Un medic specialist de medicină internă din cadrul policlinicii unui spital din Slobozia a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, pentru comiterea a 131 infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcţia Generală Anticorupţie. Potrivit sursei citate, ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au perchezitionat joi, în baza unui mandate emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, locuinaţa şi cabinetul medicului respective. Acesta din urmă este vizat într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită şi fals intellectual

Pe lângă medic, în acelaşi dosar, este anchetat, pentru fapte similar, şi un asistent medical în cadrul aceleiaşi unităţi. Potrivit anchetatorilor, cei doi au primit sume de bani şi alte foloase de la mai multe persoane, suspecte în cauză, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu.