Evenimentul Zilei > Social > Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR și PNL. Ce îi nemulțumește
Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR și PNL. Ce îi nemulțumește

Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR și PNL. Ce îi nemulțumește

Alertă maximă! Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR, PNL şi Guvern. Aceştia vor protesta pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR.

Alertă maximă! Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR, PNL şi Guvern. Militanţii sindicatelor vor picheta sâmbătă sediile USR, PNL şi cel al Guvernului. Sindicatul cheamă tinerii, şi nu numai, în stradă pentru apărarea drepturilor lor prevăzute de lege.

Alertă maximă! Elevii şi studenţii ies în stradă. Vor picheta sediile USR, PNL şi Guvern

Pprotestul este intitulat „Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”.

Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff. Participanţii urmând să picheteze şi sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor. Apoi vor pleca spre Piaţa Victoriei. Este mesajul transmis  de Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi..

La miting sunt aşteptate aproximativ 40 de persoane. Organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare socială şi protecţie.

Alertă maximă! Măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri:

„Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeţi de drepturile existente. Dacă acceptăm compromisuri, măsurile de austeritate vor continua pe zi ce trece. Am văzut deja cum premierul şi-a motivat ideologic opoziţia faţă de gratuitate şi ne putem imagina continuarea. Trebuie să existe o reacţie fermă”, a declarat Mihnea Teodor Popescu, unul dintre membrii Sindicatului.

Andrei Mureşan: Negocierile cu organizaţiile studenţeşti s-au petrecut în spatele uşilor închise

„Oricât am vrea să simulăm transparenţa, este clar că există o ruptură între cei care discută cu decidenţii şi elevii şi studenţii de rând. Avem nevoie de un model mai bun de apărare a intereselor tinerilor, unul care să ofere o platformă tuturor şi care să nu lucreze cu jumătăţi de măsură”, a mai spus Andrei Mureşan,membru fondator al sindicatului.

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi reprezintă baza unei viitoare structuri mai ample, FRONT (Federaţia Reprezentativă a Organizaţiilor Non-Concesionale de Tineret). Care va urma modelul sindical de organizare pentru a construi o platformă accesibilă tuturor tinerilor din România, din toate categoriile sociale, prin care se vor putea auto-reprezenta şi vor putea lupta pentru interesele, drepturile şi libertăţile lor, scrie Agerpres.