Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenții au ieșit la proteste după ce au rămas fără gratuitate la CFR
Studenții au ieșit la proteste după ce au rămas fără gratuitate la CFR

Studenții au ieșit la proteste după ce au rămas fără gratuitate la CFR

Studenții au ieșit în stradă, și au organizat proteste, nemulțumiți că au rămas fără gratuitate de transport la CFR.

Studenții au ieșit în stradă, la proteste, după ce au aflat că nu vor mai beneficia de gratuitate pe tren. Au fost mișcări de manifestare a nemulțumirii în Gara de Nord din București și la Cluj-Napoca. Acolo unde studenții au mers în fața Prefecturii. Fost premier, Ludovic Orban a transmis că este de acord cu o reducere de 50% a călătoriilor cu trenul în toată țara.

Studenții au ieșit la proteste după ce au rămas fără gratuitate

Dar și gratuitate la călătoriile între localitatea de domiciliu și orașul în care se află centrul universitar. „Într-adevăr suntem aici, studenți din toate federațiile studențești pentru un simplu motiv. Faptul că există o degringoladă totală la nivelul Guvernului cu privire la modul în care se tratează studenții. Am auzit ceva de la Ministerul Transporturilor, ceva de la domnul prim-ministru, ceva de la președintele Camerei Deputaților”. A declarat Horia Oniță, președinte ANOSR, la Antena 3.

„La momentul de față, în proiectul legii bugetului se dorește tăierea gratuității studenților. Astfel încât să existe o reducere de 50% pentru studenți începând cu acest an. Acest lucru ne nemulțumește, în primul rând pentru măsura în sine, choar ni s-a acceptat faptu că de fapt impactul bugetar este mic.

Vor ca Guvernul să justifice politicile publice

Este exclusiv o decizie politică a Guvernului, pentru că nu doresc să existe această gratuitate și mai mult decât atât, modul în care Guvernul înțelege să ne consulte este unul total lipsit de transparență și de cum ne așteptam să se întâmple lucrurile.” A mai afirmat liderul studenților.

Protestatarii vor o justificare de la guvernanți, legată de politicile publice. „În primul rând vrem să existe cu adevărat o justificare reală a modului în care Guvernul alege să facă politici publice. Nu e un capăt de țară, așa cum a declarat prim-ministrul acum două zile. Nu este un mod prin care sa justifice deciziile politicilor publice în România.”