Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Tulcea. A fost găsit pescarul dispărut în zona lacului Goloviţa. Update
Alertă la Tulcea. A fost găsit pescarul dispărut în zona lacului Goloviţa. Update

Alertă la Tulcea. A fost găsit pescarul dispărut în zona lacului Goloviţa. Update

Autorităţile locale din Tulcea s-au mobilizat pentru a demara operaţiunile de căutare a unui pescar care a dispărut sâmbătă seara, în zona Lacului Goloviţa / Sinoe, iar duminică dimineaţa au anunţat că l-au găsit.

Update: ISU Tulcea a anunţat că bărbatul rătăcit în zona lacului Goloviţa / Sinoe a fost găsit duminică dimineaţa, în apropiere de Canalul 5. Bărbatul nu a necesitat îngrijiri medicale.

Ştirea iniţială: Alertă la Tulcea. Un pescar a dispărut în zona lacului Goloviţa. Acesta a fost căutat de pompieri şi a fost folosit inclusiv un elicopter SMURD, care a zburat de la Constanţa. Operaţiunea de căutare va fi reluată în cursul dimineţii de duminică.

„În jurul orei 19:40, prin apel la 112, am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea unei persoane posibil dispărute cu barca, în zona Lacului Goloviţa / Sinoe. S-au deplasat către zona indicată 5 subofiţeri, cu o autospecială de primă comandă şi intervenţie şi o barcă RIB de la Staţia de Pompieri Babadag, precum şi SVSU Jurilovca cu o ambarcaţiune.

Dispariţie misterioasă

Din primele informaţii, doi pescari au plecat cu două bărci la pescuit, iar după ce au terminat de pescuit unul a plecat înainte, urmând să fie ajuns de celălalt din urmă. Urmând traseul prestabilit, cel de al doilea nu a mai reuşit să-l găsească pe cel plecat înainte şi nici barca acestuia”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea.

De asemenea, forţele de intervenţie au început căutarea de la Jurilovca şi au continuat pe Lacul Goloviţa şi Canalul 5, ce face legătura cu Lacul Sinoe. Operaţiunile au fost oprite la lăsarea întunericului, în jurul orei 21:30.

Avertizare de vreme rea în judeţul Tulcea

„AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD ROȘU ce vizează averse torențiale care vor acumula 40…50 l/mp – in zona avertizata s-au cumulat peste 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vântului.

Zonele vizate sunt localitățile Sulina, Chilia Veche, Crișan, C.A. Rosetti din județul Tulcea. Interval de valabilitate: 26.06.2021, între orele 17:50 – 19:00.

Populația din aceste zone a fost înștiințată prin intermediul RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate”, a transmis sursa citată în urmă cu 14 ore.