Trei adolescenți au fost arestați după ce au intrat din greșeală în conacul din Florida al președintelui Donald Trump, cu o pușcă de asalt AK47 încărcată. Băieții, în vârstă de 15 ani, au sărit peste un zid al conacului. Aceştia  au fost găsiți ulterior ascunși în interiorul proprietăţii.

Adolescenți arestați cu AK47 în stațiunea Mar-a-Lago din Trump din Florida

O goană nebună a început după ce poliția din Palm Beach a încercat să se apropie de mașina lor, care era parcată în apropierea clubului Mar-a-Lago al președintelui Donald Trump.

Din fericire Trump nu a fost acolo la acea vreme. Purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Ogrodnick, a declarat pentru AP News că băieții au parcatat maşina la aproximativ trei kilometri de club și au fugit atunci când ofițerii s-au apropiat să inspecteze.

Potrivit unui raport al poliției, aceștia au lăsat apoi mașina și au fugit în club. Se presupune că au aruncat un rucsac care conținea o pușcă semiautomată încărcată.

Tinerii nu ştiau că au pătruns pe proprietatea lui Trump

„Nu aveau habar unde sunt”, a spus domnul Ogrodnick, adăugând că au avut noroc că familia preşedintelui Trump nu a fost acolo, deoarece altfel ar fi putut fi împușcați de agenţii Serviciului Secret.

West Palm Beach News a transmis că poliția i-a văzut pe cei trei vineri seara într-un Hyundai argintiu. Când oamenii legii s-au apropiat de vehicul, adolescenții au luat-o la fugă către Mar-a-Lago.

Suspecții, care nu sunt numiți, sunt reținuți într-un centru de detenție pentru tineri, la Centrul de Evaluare Juvenilă din West Palm Beach, iar autoritățile vor stabili dacă-i va ancheta ca adulți.

Adolescenții spun că arma nu era a lor, ci doar „au găsit-o”. De asemenea, au susținut că încercau să fugă de poliție iar faptul că au ajuns pe proprietatea lui Trump a fost o simplă coincidență.

Potrivit Miami Herald, adolescenții au fost acuzați de violare de domiciliu cu o armă de foc, furt cu o armă de foc și că s-au opus arestării, notează BBC.