Potrivit IPJ Cluj, autoutilitara se afla în parcarea unui hotel când infractorul a reușit s-o fure.

„La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 2,15, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre furtul unei autoutilitare, din parcarea unui hotel, din municipiul Cluj-Napoca. Autoutilitara a fost dată în atenţia patrulelor din întreg judeţul, formându-se filtre rutiere pe raza întregului judeţ. La scurt timp, aceasta a fost identificată în municipiul Cluj-Napoca de către un echipaj din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi. Poliţiştii au procedat la efectuarea unui semnal de oprire, nsă, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, împreună cu echipaje de poliţie rutieră şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi Poliţiei municipiul Gherla şi a Serviciului Rutier. În timpul urmăririi, atât poliţiştii, cât şi jandarmii din cadrul Grupării Mobile Cluj-Napoca au tras mai multe focuri de armă, de avertisment şi asupra autovehiculului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane”, se arată într-un comunicat trimis, sâmbătă, de IPJ Cluj.

Autoutilitara a fost dată în atenția patrulelor din întreg județul, formându-se filtre rutiere pe raza întregului județ.

La scurt timp, aceasta a fost identificată în municipiul Cluj-Napoca de către un echipaj din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi.

În timpul urmăririi, atât polițiștii cât și jandarmii din cadrul Grupării Mobile Cluj-Napoca au tras mai multe focuri de armă, de avertisment și asupra autovehiculului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane.

Autoutilitara a fost urmărită aproximativ 25 de km, până în localitatea Bonțida, unde conducătorul a abandonat-o și s-a ascuns într-o locuința din apropiere, unde a fost identificat de către polițiști la scurt timp.

„Autoutilitara a fost urmărită aproximativ 25 de km, până în localitatea Bonţida, unde conducătorul a abandonat-o şi s-a ascuns într-o locuinţă din apropiere, unde a fost identificat de către poliţişti la scurt timp. În urma verificărilor, s-a stabilit că este un tânăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere”, se mai arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal, potrivit ziarulfaclia.ro