Evenimentul Zilei > Sport > Alertă la Bayern Munchen. Una din vedetele echipei are probleme cardiace. Tocmai și-a revenit după COVID-19
Alertă la Bayern Munchen. Una din vedetele echipei are probleme cardiace. Tocmai și-a revenit după COVID-19

Alertă la Bayern Munchen. Una din vedetele echipei are probleme cardiace. Tocmai și-a revenit după COVID-19

Unul dintre fotbaliștii importanți ai echipei Bayern Munchen va lipsi de pe terenul de fotbal o perioadă lungă, din cauza unei afecțiuni apărută după ce s-a îmbolnăvit de COVID.

Alphonso Davies, fotbalistul canadian al echipei de fotbal Bayern Munchen nu va mai juca în următoarea perioadă. El s-a îmbolnăvit de miocardită, o inflamaţie a inimii, după cum informează marca.com. Informația a fost confirmată de antrenorul Julian Nagelsmann. Acesta a declarat, vineri, 14 ianuarie, că internaţionalul canadian de 21 de ani a încetat antrenamentele. Antrenorul a precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei „inflamaţii uşoare”.

În acest context, publicația The Athletic a scris că Alphonso Davies a fost supus unor controale medicale de rutină după ce s-a vindecat de COVID-19. Acestea au avut loc la începutul lunii ianuarie şi astfel a fost depistată noua problemă medicală.

Specialiștii atrag atenția că miocardita poate fi fatală dacă nu este îngrijită şi monitorizată. În cazul sportivilor, riscurile sunt cu atât mai dificile.

Sursa foto. Wikipedia

Fotbalistul nu va intra în teren câteva săptămâni

Drept urmare, după depistarea noii afecțiuni, fotbalistul canadian nu se va putea antrena timp de câteva săptămâni. Este de așteptat ca fotbalistul să revină pe teren după ce se va vindeca de noua afecțiune.

„Deocamdată, a încetat să se antreneze, aşa că nu va fi disponibil pentru noi în următoarele săptămâni. În timpul controalelor efectuate de jucătorii care au avut COVID-19, am detectat semne de miocardită uşoară la el. Trebuie să se vindece şi asta, dar, fără îndoială, va dura ceva timp”, a detaliat antrenorul lui Bayern Munchen, Nagelsmann.

Acesta a susținut o conferinţă de presă înaintea meciului cu FC Koln, programat pentru sâmbătă, în deplasare.

Fundaşul stânga, Alphonso Davies, a jucat 23 de meciuri în toate competiţiile, în acest sezon, pentru echipa de fotbal Bayern Munchen.

Mai mulți fotbaliști s-au recuperat după COVID-19

Alphonso Davies este unul dintre cei şase jucători recuperaţi după COVID-19. O parte dintre aceștia vor juca în meciul de sâmbătă cu FC Koln. Este vorba despre Manuel Neuer, Dayot Upamecano, Omar Richards, Leroy Sane şi Tanguy Nianzou. Aceștia au participat la ultimele antrenamente, dar câţiva dintre ei s-au pregătit individual.

„Nici unul dintre ei nu este pregătit 100%. Unul sau doi au încă simptome. În afară de Neuer, niciunul dintre ei nu este pregătit să înceapă meciul sau să joace o perioadă rezonabilă”, a adăugat Nagelsmann.

Bayern Munchen are un avans de şase puncte faţă de Borussia Dortmund în clasamentul Bundesligii.