Evenimentul ZileiSportEchipa națională de fotbal din China, pedepsită de comuniști. Jucătorilor le-a fost interzis să își facă tatuaje

Echipa națională de fotbal din China, pedepsită de comuniști. Jucătorilor le-a fost interzis să își facă tatuaje

Echipa națională de fotbal din China, pedepsită de comuniști. Jucătorilor le-a fost interzis să își facă tatuaje
În China, propaganda comunistă cunoaște, din când în când, momente ciudate. Se declanșează campanii care de care mai ciudate. Ultima vizează fotbalul. Astfel, jucătorilor de fotbal li s-a spus că le este interzis să-și facă tatuaje de orice fel, că trebuie să acopere ceea ce au deja și că ar trebui să le elimine pentru a da „un exemplu bun pentru societate”.

Administrația de stat sportivă chineză a declarat că fotbaliștilor le este „strict interzis” să-și facă noi tatuaje și ar trebui să le îndepărteze pe cele existente. Este o lovitură pentru jucători precum veteranul fundaș Zhang Linpeng, care are două mâini pline de tatuaje. Acestea includ portrete ale familiei sale, data la care și-a cunoscut soția și expresia „Unde există testament, există o cale”.

Alți fotbaliști au tatuaje cu numele soțiilor lor, data și locul nașterii copiilor lor sau un trofeu. Alte tatuaje includ păsări zburătoare, pești, lupi și numărul 8, care este norocos în China. Administrația a spus că „în circumstanțe speciale” jucătorii ar putea avea tatuaje, dar acestea trebuie acoperite în timpul antrenamentelor și competițiilor „cu acordul restului echipei”.

Echipelor naționale cu membri cu vârsta de sub 20 de ani și altor echipe mai tinere le este „strict interzis” să aducă fotbaliști cu tatuaje. Acesta este cea mai recentă lege a autorităților chineze cu privire la imaginea personalităților publice.

Anul acesta, ei au cerut industriei de divertisment să interzică artiștii care contravin „valorilor etice”, au reținut „suprapromovarea” celebrităților și comportamentul obsesiv al fanilor și le-au spus radiodifuzorilor să nu mai prezinte „influenți vulgari” în încercarea de a proteja bunăstarea tineretului Chinei.

Promovarea valorilor Partidului Comunist

Ca parte a acestui demers, au limitat timpul pe care copiii îl pot petrece la jocurile video online la trei ore pe săptămână. Președintele Xi s-a angajat să transforme țara într-o „putere a fotbalului”. În prezent, China se află pe locul cinci din cele șase echipe din grupa lor de calificare pentru Cupa Mondială 2022, doar primele două fiind garantate să treacă.

Uneori, pregătirea fotbaliștilor s-a transformat în politică. Echipele naționale au trimis jucători tineri în tabere militare pentru a se antrena nu doar în fotbal, ci și în „educația gândirii” în stil marxist, deoarece promovarea de către Xi a valorilor Partidului Comunist s-a extins și în lumea sportului.

Tatuajele sunt din ce în ce mai populare în rândul tinerilor din China, în ciuda încercărilor de a le descuraja. În mediul online, unii fani ai fotbalului și-au exprimat supărarea față de noua regulă privind tatuajele și au pus la îndoială scopul acesteia. Unul a remarcat că mai multe tatuaje nu au împiedicat capacitatea de joc a lui Leo Messi. Un altul a întrebat: „Alegem un fotbalist bun sau unul sfânt?”, potrivit Times.


Accesează: