Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la 112. O maşină de poliţie a dat peste un copil la trecerea de pietoni
Alertă la 112. O maşină de poliţie a dat peste un copil la trecerea de pietoni

Alertă la 112. O maşină de poliţie a dat peste un copil la trecerea de pietoni

Un accident grav de circulaţie a avut loc în oraşul Negreşti, judeţul Vaslui, unde un copil, în vârstă de 7 ani, a fost lovit pe trecerea de pietoni de o maşină a Poliţiei.

Potrivit IPJ Vaslui, în timp ce minorul traversa în fugă strada pe la trecerea de pietoni, poliţistul care conducea o maşină a instituţiei a frânat, dar nu a putut evita impactul.

„Prin apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost semnalat faptul că în oraşul Negreşti a avut loc un accident de circulaţie în care a fost implicat un autoturism al Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Negreşti. Colegul aflat la volanul maşinii de plasa la Vaslui, la sediul IPJ, iar în zona centrală a oraşului a acroşat un minor în vârstă de 7 ani, despre care a declarat că s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, dar în fugă. A afirmat că a frânat, la locul producerii evenimentului existând urme de frânare, dar nu a putut evita impactul. Imediat după producerea incidentului, copilul a fugit, fiind probabil speriat. Poliţistul a alergat după el, l-a găsit, iar minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Copilul era conştient, prezenta câteva escoriaţii la genunchi”, au declarat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Poliţistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit dcnews.ro