Evenimentul Zilei > Social > Alertă în televiziune. Angajatul unui post de știri diagnosticat cu COVID-19
Alertă în televiziune. Angajatul unui post de știri diagnosticat cu COVID-19

Alertă în televiziune. Angajatul unui post de știri diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al postului de știri Realitatea Plus a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit informațiilor este vorba de o persoană din zona tehnică administrativă.

 

Oficialii postului TV au declarat că angajatul s-a infectat în afara televiziunii și că au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului în interiorul echipei postului de televiziune.

„Angajatul în cauză a contactat virusul cel mai probabil de la soția lui, care nu lucrează la Realitatea TV. Din câte am înțele, la firma la care lucrează soția sa a fost cineva infectat cu COVID, astfel că ea și-a făcut testul și a ieșit pozitiv. Și el, la rândul lui, a făcut acest test. Din câte știu, ambii sunt asimptomatici”, a declarat pentru Paginademedia.ro Roxana Băncuță, director Executiv Realitatea Plus.

Postul TV, spune Băncuță, și-au luat toate măsurile de prevenire: „A fost făcută o dezinfecție încă din ziua în care am aflat, săptămâna trecută. Totodată, se fac dezinfecții periodice, în fiecare zi, în timpul săptămânii, și noaptea, de 2-3 ori pe săptămână. Și în această seară se va face o dezinfecție, cu nebulizatori, de către o firmă specializată”, a mai spus directorul televiziunii.

Testele făcute până acum pe angajații Realitatea Plus au ieșit negative, a mai spus Roxana Băncuță.

Televiziunile nu au fost nici ele scutite de epidemia de COVID-19. Angajați ai Antenelor trustului Intact cât și jurnaliști de la Digi 24 și ProTV sau TVR au fost depistați pozitiv. Alături de aceștia, invitați în mai multe emisiuni au fost, la rândul lor, loviți de virus.

Regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii televiziunilor:

– Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;

– Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;

– Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.

– Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;

– Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);