Evenimentul Zilei > International > Alertă în Spania. Criminal în serie care încă nu a fost prins de polițiști
Alertă în Spania. Criminal în serie care încă nu a fost prins de polițiști

Alertă în Spania. Criminal în serie care încă nu a fost prins de polițiști

Patru femei din Spania, dintre care două originare din România, au fost găsite moarte în condiții suspecte.

Modul de acțiune duce la ideea că aceste crime au fost comise de una și aceeași persoană. Cu toate astea, polițiștii spanioli susțin că informațiile pe care le au despre cele patru crime nu indică faptul că acestea ar fi fost ucise de un criminal în serie. Anchetele deschise nu au evidențiat în cercul de apropiați al femeilor ucise, potențialii criminali ai acestora. Asta înseamna că polițiștii vor trebui să extindă cercul de suspecți spre alte persoane cu care victimele au intrat în contact. În acest caz nu este exclus ca una și același criminal să le fi ucis pe toate cele patru femei.

În ciuda asigurărilor primite din partea polițiștilor, presa din Peninsula Iberică susține că este vorba despre o multitudine de asemănări, între cele patru crime. Prima informație este că cele patru infracțiuni grave au fost comise pe o rază de 250 de kilometri, zona Valencia și Castellon. A doua, că toate cele patru femei au fost ștrangulate, în timp ce a treia concluzie, care arată că ucigașul are un anumit tipar de acțiune, se referă la faptul că toate cele patru cadavre au fost găsite aruncate în șanșurile de marginea drumurilor.

Obsedat de vârstă

Medicii legiști au ajuns la concluzia că cele patru victime nu au fost supuse unor agresiuni sexuale. Femeile găsite moarte aveau vârste cuprinse între 45 și 19 ani. Tânăra de 19 ani era prostituată.

Prima victimă se numește Alicia și are 45 de ani. Cadavrul femeii a fost găsit în zona orașului Elche. Următoarele două victime sunt Florina și Olga, de 19, respectiv 44 de ani, au fost descoperite în zona orașului Valencia. A patra victimă, Ioana, în vârstă de 41 de ani a fost descoperită mai la nord, în zona orașului Castellon.

Jurnaliștii de la espanadiario.net susțin că cele patru crime au avut loc într-un interval de timp de șase luni, noiembrie 2020-aprilie 2021, de la sud la nord, ceea ce indică fie faptul că cel care a comis crimele călătorește în aceste zone, fie este o persoană care își tot mută locația pentru a nu fi descoperit de polițiști.

În toate cazurile, spun polițiștii spanioli motivul sexual și furtul sunt excluse. Mai mult, profilul psihologic al criminalului întocmit de specialiștii poliției arată că acesta este obsedat de o anumită categorie de femei, cele trecute de 40 de ani, pe care nu le agresează sexual dar pe care le sugrumă și le abandonează în locuri izolate.