Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a declanșat codul roșu. O nouă tulpină din Antigua pune în pericol Europa
S-a declanșat codul roșu. O nouă tulpină din Antigua pune în pericol Europa

S-a declanșat codul roșu. O nouă tulpină din Antigua pune în pericol Europa

O nouă variantă de coronavirus din Antigua și identificată pentru prima dată în Marea Britanie este investigată de Public Health England (PHE).
Alertă în Regatul Unit! A apărut o nouă variantă de coronavirus din Antigua. O nouă variantă de coronavirus a fost depistată în Marea Britanie.
Varianta a fost numită VUI-202103/01 (B.1.324.1). Mai precis, conţine mutațiile vârf E484K și N501Y. Ambele asociate de obicei cu variante de îngrijorare (COV), au anunţat autorităţile britanice.
Se presupune că care are legătură cu o călătorie în Antigua. Şi este identificată pentru prima dată în Marea Britanie. Noua variantă a fost depistată de pe 4 martie după ce au fost descoperită la două cazuri în sud-estul Anglie.

Alertă în Regatul Unit! A apărut o nouă variantă de coronavirus din Antigua

Public Health England (PHE) a anunțat, joi, că o nouă variantă de coronavirus a fost identificată în Marea Britanie. Este vorba de două persoane care, recent, au călătorit în Antigua.

Autoritatea sanitară a precizat că varianta, cunoscută sub numele de VUI-202103/01 (B.1.324.1), a început să fie investigată la 4 martie, după depistarea celor două cazuri în sud-estul Angliei.

“Varianta conține mutațiile de vârf E484K și N501Y, ambele asociate de obicei cu variante de îngrijorare (COV), însă nu prezintă ștergeri specifice care ar duce la desemnarea încadrarea în categoria COV”, a precizat, într-o declarație de presă, PHE.

Variantele sunt versiuni mutante ale virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, cel care a ucis deja peste 2,7 milioane de oameni.

Mutația E484K a fost observată în variantele sud-africane și braziliene și a apărut spontan în cea britanică și este asociată cu o eficacitate mai mică a vaccinului. Mutația N501Y este legată de o transmisibilitate ridicată.

PHE a mai spus că alte patru cazuri ale variantei P.1, care a fost depistată pentru prima dată în nordul Braziliei și care are mutațiile E484K și N501Y, au fost identificate în Anglia.

Marea Britanie, numărul total de cazuri cu varianta P.1 a ajuns la zece, potrivit PHE

PHE a adăugat că echipele de urmărire a contacților au finalizat investigații amănunțite pentru a identifica și urmări orice contact apropiat și nu au fost găsite cazuri suplimentare până în prezent.

În timp ce oamenii de știință spun că mutațiile virușilor sunt inevitabile, variantele de îngrijorare Covid-19, cum ar fi cele identificate pentru prima dată în sud-estul Angliei, Africa de Sud și Brazilia, au modificări îngrijorătoare care oferă virusului avantaje, cum ar fi creșterea transmisibilității sau reducerea eficacității vaccinurilor, scrie deccanherald.com.