Evenimentul Zilei > Politica > Alertă în politică! Se pregăteşte alianţa momentului. Anunţul despre fuziune va sosi din clipă în clipă
Alertă în politică! Se pregăteşte alianţa momentului. Anunţul despre fuziune va sosi din clipă în clipă

Alertă în politică! Se pregăteşte alianţa momentului. Anunţul despre fuziune va sosi din clipă în clipă

Cei doi lideri urmează să anunțe o fuziune, susțin surse politice. Cele două formaţiuni vor face anunţul în curând.

Aşadar, vom asista la alianţa momentului între Tăriceanu şi Ponta. În câteva ore decid fuzionarea dintre ALDE şi Pro România. Totodată vor negocia listele pentru alegerile parlamentare. Conducerile ALDE şi Pro România au programate, joi, şedinţe pentru a decide fuziunea celor două partide, care au obţinut rezultate slabe la alegerile locale atât în Bucureşti, cât şi în alte regiuni ale ţării.

Candidaţii ALDE vor participa pe listele Pro România

În cazul în care fuzionarea va fi aprobată, candidaţii ALDE vor participa, cel mai probabil, pe listele Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie, au precizat surse politice

Pro România şi ALDE vor începe procedurile jurice impuse de lege dacă liderii celor două formaţiuni politice vor lua astăzi o decizie privind fuziunea. Şi totuşi, partidul condus de Victor Ponta şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu nu au timpul necesar pentru a termina fuziunea, înainte de alegerile parlamentare, programate să aibă loc la 6 decembrie.

În aceste condiţii, candidaţii ALDE vor participa pe listele Pro România, notează sursa citată. Proporția negociată la locurile eligibile va fi 60% Pro România și 40% ALDE. De asemenea, Biroul Executiv al PRO România se reuneşte în şedinţă începând cu ora 15,00, la sediul central al partidului.

La ora 17,00, va avea loc o conferinţă de presă susţinută de preşedinţii celor două formaţiuni, la sediul PRO România

Potrivit calendarului electoral pentru alegerile parlamentare, cele două partide nu mai pot forma alianțe, pentru că a expirat termenul de înregistrare a alianțelor la Biroul Electoral Central, iar o candidatură în alianță mărește pragul electoral. Ambele partide au avut rezultate proaste la alegerile locale.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu iau în calcul o fuziune, probabil şi după rezultatul foarte slab pe care l-au scos la alegerile locale.  La alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România. Astfel Călin Popescu Tăriceanu își asigură un loc în Parlament, în condițiile în care formațiunea sa politică a obținut sub 3% la alegerile locale. Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%, notează digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: