Evenimentul Zilei > Politica > Sac cu voturi pentru PSD și ALDE găsit la Biroul Electoral Sector 1. „Jaf la drumul mare”
Sac cu voturi pentru PSD și ALDE găsit la Biroul Electoral Sector 1. „Jaf la drumul mare”

Sac cu voturi pentru PSD și ALDE găsit la Biroul Electoral Sector 1. „Jaf la drumul mare”

Scandalul privind fraudarea alegerilor de la Sectorul 1 nu se mai încheie. Marți, la Biroul Electoral Sector 1 București a fost găsit un sac cu rechizite în care se aflau voturi pentru PSD și ALDE.

 

Se pare că descoperirea a fost făcută de femeile care făceau curățenie în incintă respectivului birou. Prin apel 112 a fost alertată Poliția care a preluat acest nou caz semnalat.

„Într-un sac cu rechizite erau aruncate niște buletine de vot, cu ALDE și cu PSD. Reprezentantul PSD și cel al ALDE au sunat 112. Asta s-a întâmplat în jurul orei 18. Bănuiesc că până acum a ajuns deja Poliția acolo. M-a sunat și pe mine reprezentantul PSD și mi-a spus că au fost găsit voturi într-un sac cu rechizite. Nici nu știu ce să spun!”, a declarat Dan Tudorache, la România TV.

El a spus că se află la o diferență de „1003 sau 1004 voturi” de contracandidata Clotilde Armand. „Daca s-a gasit un sac, va dati seama ca e vorba de sute de saci. De-aia nu vor sa renumere, pentru ca e jaf ce e acolo, jaf la drumul mare!”, a mai spus Dan Tudorache.

Vă amintim că Biroul electoral municipal a decis duminică să respingă contestaţiile pentru renumărarea voturilor, aculo unde s-a solicitat, în Sectorul 1 şi Sectorul 5.

PSD a cerut anularea alegerilor

Până la acest fapt, PSD a cerut anularea alegerilor folosind drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Pe de cealaltă parte, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae. Poliția face cercetări în acest caz. Jandarmeria transmite că încăperea cu sacii de vot a fost desigilată la cererea președintelui BES S1. Sediul BES Sector 1 a fost păzit în cursul nopții de mașini ale Poliției.

Dan Tudorache, primar în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat că după ce urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului și reluarea alegerilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: