Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în muzica românească! Moculescu, victimă a coronavirusului? Ce se știe acum
Alertă în muzica românească! Moculescu, victimă a coronavirusului? Ce se știe acum

Alertă în muzica românească! Moculescu, victimă a coronavirusului? Ce se știe acum

Compozitorul Horia Moculescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost testat, după ce a acuzat simptome specifice coronavirusului.

Maestrul Horia Moculescu, de 83 de ani,  a ajuns pe mâinile medicilor cu stări de rău și febră. De când a început pandemia, artistul a stat numai în casă. Îngrijorător este că vestitul compozitor mai are și o boală pulmonară, cu care se confruntă de o bună perioadă, potrivit cancan.ro

“Sunt o ţintă, am peste 80 de ani, deci 83 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructiv Pulmonară Cronică) o boală de plămâni dobândită cu încredere şi entuaziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă”, a declarat Horia Moculescu.

Horia Moculescu s-a născut pe data de 18 martie 1937, în Râmnicu-Vâlcea. Este pianist, interpret vocal, compozitor, moderator și creator de programe TV. Este membru al Uniunii Compozitorilor din România. A compus aproximativ 500 melodii și a luat peste 200 premii. A fost, între altele, realizatorul emisiunii de televiziune “Atenție, se cântă!”, la TVR 2.

În continuare, se dedică exclusiv muzicii, activând ca pianist în localuri de bun renume din București și de pe litoralul Mării Negre. Piesa lui de debut a fost ”De-ai fi tu salcie la mal”.

A fost căsătorit de patru ori și a avut 2 copii: Ion Horia, cu penultima soție Ana-Maria (Ionuț, născut în 1977 la București; a murit în 2008, la Berlin, la vârsta de 31 de ani) și Nidia, cu ultima soție Mariana, născută în 1990 la București.