Evenimentul Zilei > International > Alertă în Israel. S-au lansat lovituri aeriene. Avioanele de luptă au lovit un loc de fabricare a armelor
Alertă în Israel. S-au lansat lovituri aeriene. Avioanele de luptă au lovit un loc de fabricare a armelor

Alertă în Israel. S-au lansat lovituri aeriene. Avioanele de luptă au lovit un loc de fabricare a armelor

Totul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri. Israelul a lansat mai multe lovituri aeriene asupra unor ţinte islamiste din Gaza.

Se pare că atacul a fost consecința lansării de baloane incendiare din enclava palestiniană. Acestea ar fi provocat incendii în Israel, relatează AFP.

Loviturile israeliene au atins locuri de antrenament, nefiind înregistraţi răniţi, au declarat surse de securitate din mişcarea islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

”În răspuns la baloanele incendiare lansate în direcţia teritoriului Israelului, avioanele de luptă (militare) au lovit (…) un loc de fabricare a armelor care aparţine organizaţiei teroriste Hamas”, a precizat, la rândul său, armata israeliană într-un comunicat.

Baloane incendiare lansate joi din Gaza au provocat patru incendii în Israel, potrivit unui comunicat al pompierilor israelieni.

Acestea sunt primele atacuri de când guvernul de coaliţie, condus de Naftali Bennett, a fost inslatat în Israel, înlăturându-l pe Benjamin Netanyahu după 12 ani.

Un nou atac a avut loc în urmă cu doar două săptămâni

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis că avioanele sale de luptă au lovit tabere militare operate de Hamas în Khan Yunis şi Gaza City.

Acestea susțin că în tabere a avut loc „activitate teroristă” şi că IDF este „pregătită pentru toate scenariile, inclusiv reluarea ostilităţilor, în contextul actelor continue de teroare din Fâşia Gaza”.

Purtătorul de cuvânt al Hamas a transmis pe Twitter că palestinienii vor continua să reziste şi să îşi apere drepturile şi locurile sfinte din Ierusalim.

Potrivit pompierilor, baloanele trimise din Gaza au provocat cel puţin 20 de incendii pe câmpuri din sudul Israelului.