Evenimentul Zilei > Social > Alertă în Brașov! Au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după un botez
Alertă în Brașov! Au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după un botez

Alertă în Brașov! Au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după un botez

Zece adulți și un copil au ajuns la un spital din Brașov, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după ce au gustat mâncarea de la un botez. La restaurant au fost găsite produse expirate și mizerie.

Cele 11 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au gustat preparatele pregătite într-un restaurant din localitatea Feldioara.

La petrecerea de botez au participat 40 de adulți și 5 copii, iar spre seară au început să se simtă rău unul câte unul.
Majoritatea a plecat acasă, iar alții s-au dus direct la spitalul din Feldioara. Cei care s-au simțit mai rău au fost duși cu ambulanța la spitalul de boli infecțioase din Brașov.

Restaurantul în cauză a fost vizitat și de comisarii de la Protecția Consumatorului, care au găsit în bucătărie un adevărat dezastru.

La rândul lor, inspectorii DSP au constatat că în restaurant nu afost făcută curățenie, nici dezinfecție, iar personalul angajat nu avea controlul medical periodic la zi. Astfel, activitatea localului a fost suspendată, iar patronii amendați cu 4.600 de lei.

„La momentul controlului am constatat că în spațiul de producție nu se întruneau condițiile minime obligatorii necesare, respectiv vesela și produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite, fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet și analize de sănătate la zi”, au transmis reprezentanții ANPC, potrivit Știrile Tvr.
.