Update, 12 martie: Fetița de la Școala Gimnazială 56 din Capitală care a fost marți la cursuri (n.r. – în aceeași zi mama ei a fost diagnosticată cu Coronavirus) nu este infectată cu acest virus, au anunțat joi dimineața reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Fetița se află în autoizolare alături de bunicii ei. Amintim că în România existau joi dimineaţa 47 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Update: Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că „eleva de clasa I de la școala gimnazială 56 se află în autoizolare, acasă, alături de bunici, ea locuind cu mama și cu aceștia” . În ceea ce o priveşte pe mamă, aceasta este internată la Matei Balș, în stare bună.

Conform edupedu.ro, cazul ar putea „intra sub incidența legii penale” şi a determinat-o pe directoarea unei școli din București să trimită tuturor autorităților o solicitare, care ar trebui să lămurească ce se întâmplă cu o elevă a acelei școli, a cărei mamă a fost confirmată pozitiv la testul COVID-19.

„La mai bine de 12 ore după ce s-a aflat de caz, directoarea Școlii 56 din Sectorul 2 arată că nu se știe care e situația elevei, care a fost trimisă la școală deși mama era suspectă și făcuse deja testul pentru coronavirus.

Directoarea a transmis, miercuri dimineață, o scrisoare adresată CNSSU, Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, DSP București, Prefecturii Municipiului București, Primăriiei Sector 2, MEC, ISMB și, spre înștiințare, părinților elevilor Școlii 56.

Documentul, consultat de EduPedu.ro, arată că, în seara zilei de marți, 10 martie, în jurul orei 20, o învățătoare a anunțat că mama unei eleve a fost confirmată pozitiv la testul COVID-19. În sala respectivă de clasă se învață în două ture (clasa 1, unde este și eleva în cauză, precum și o clasă de a 8-a), cu un total de peste 50 de elevi. Scrisoarea arată că “eleva (…) a frecventat cursurile inclusiv în data de 10.03.2020, mama minorei necomunicând faptul că era suspectă de COVID-19 și că fusese deja testată și se afla în așteptarea rezultatului. În funcție de rezultatele ulterioare, acest fapt intră sub incidența legii penale“, arată sursa citată.

În scrisoare se menționează că eleva urmează și programul unui after-school din vecinătate, dar şi că mama ei a fost într-o călătorie în Israel până la sfârșitul lunii februarie și că nu a prezentat simptome de Covid-19.

În acest context amintim că miercuri, 11 martie, fostul angajat MAI, angajat al ADP, care a îmbolnăvit deja 5 persoane după ce a ascuns faptul că s-a întors din Israel, s-a ales cu dosar penal.

MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST CAZ aici şi aici.