Fiul acestuia, angajat al SRI, soția lui, însărcinată, și fetița lor de 3 ani, nevasta, dar și un medic de la Spitalul Gerota al MAI se numără printre victimele inconștienței fostului ofițer.

El este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și este anchetat de Parchetul sectorului 2.

Ultima dintre victime este un medic gastroenterolog de la spitalul MAI, o femeie care a intrat în contact direct cu „pacientul 17”, care s-a întors recent din Israel, dar a minţit autorităţile că nu s-a deplasat în afara ţării. Astăzi, spitalul a intrat în carantină.

Bărbatul internat în Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală are 60 de ani, este fost chestor, pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP Sector 4. Din cauza lui, peste 100 de persoane tremură acum la gândul că ar fi putut fi contaminate de acesta.

Omul a venit luni, 2 martie la serviciu și a împărțit flori femeilor din ADP, dar și din Primăria sectorului 4, s-a pupat cu ele, a dat mana cu bărbații. Seara a fost și la o petrecere. A doua zi s-a simțit rău, nu a venit la serviciu, dar pe 4 martie a revenit. Nu a spus nici atunci că ar avea vreo gripă sau că a fost plecat în Israel, țară în care deja izbucnise coronavirusul, spun surse din administrație.

În data de 5 martie, acesta a fost internat cu simptome Covid-19 diferite de cele normale la infectarea cu coronavirus, dar le-a dezovltat după trei zile de la internare. La scurt timp s-a confirmat diagnosticul și pentru ceilalți membrii ai familiei.

Alarma s-a dat și la Primăria Capitalei, acolo unde lucra nora sa, însărcinată și mama fetiței de 3 ani. Gabriela Firea a anunțat că 70 de persoane din primărie sunt la izolare și nu mi vin la serviciu. Cercul celor cu care au intrat in contact cei din familia angajatului ADP se lărgește, iar oamenii sunt temători. Din această cauză au intervenit și procurorii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la ora 16.00, că încă un bărbat de 55 de ani din București, aflat în contact cu angajatul ADP, a fost găsit pozitiv la testul făcut pentru COVIT-19.

Reamintim că, inițial, bărbatul de la ADP sector 4 declarase pe propria răspundere că nu călătorise în afara ţării, dar a recunoscut, ulterior, că s-a întors în România din Israel pe 26 februarie.

Fostul polițist, care a păcălit autoritățile, ar fi putut răspândi foarte mult virusul, având în vedere că biroul său se afla î incinta Orășelului Copiilor, un loc foarte frecventat din Capitală, că a oferit mărțișoare colegelor, intrând astfel în contact cu zeci de persoane. Din cauza lui, șeful ADP sector 4, Marian Goleac a luat decizia de a trimite 120 de oameni acasa, pentru a-i proteja. Măsuri concrete din partea autorităților încă nu au fost comunicate. Doar muncitorii de la Salubritate, care nu au contact direct cu sediul ADP au rămas să lucreze pe străzi.