Bulevard important din Capitală, închis din cauza unor lucrări făcute cu viteza melcului! Acest lucru se întâmplă în cazul Bulevardului Decebal din sectorul 3, unde circulația ar fi trebuit redeschisă încă de pe 15 septembrie, anunțăziare.com.

Deși admInistrația locală promitea că pe bulevard se va circula în luna septembrie, constructorul parcării afirmă că circulația va putea fi redeschisă cel mai probabil în cursul lunii decembrie. Lucrările de construcție a parcării subterane au fost date , la sfârșitul anului 2018, de către Primăria Sectorului 3 , firmei pe care administrația o avea în subordine, și anume Algorithm Rezidențial S3 SRL.

Valoarea contractului era de 108.930.818 lei pentru construcția unei parcări în subteranele Bulevardului Decebal, parcarea urmând să aibă  550 de metri lungime și 17,5 metri lățime. Conform proiectului, în parcare puteau fi trase pe dreapta  718 autovehicule. Ținând cont de aglomerația din oraș, construcția unei parcări subterane era necesară, singurul impediment fiind faptul că acest lucru presupunea închiderea circulăției pe o mare parte din Bulevardul Decebal , traficul urmând astfel să fie agolmerat și mai mult în zonele din apropierea  bulevardului. Lucrările la noua parcare presupuneau și efectuarea unor săpături importante precum și turnarea de beton, ceea ce îngreuna viață bucureștenilor care locuiesc pe Bulevardul Decebal.

Chiar și în aceste condiții, administrația locală a Sectorului 3 a continuat proiectul iar în februarie, a  fost emisă autorizație de construire a parcării subterane. La sfârșitul lunii martie, societatea Algorithm Rezidențial S3 SRL a anunțat că va începe lucrările, astfel încât să termine lucrările în doi ani,  până în martie 2021 .Societatea administrată de Primăria Sectorului 3 a anunțat, inițial, că are nevoie să închidă circulația pe câte o bandă a bulevardului, pe sensul de mers dinspre Piața Hurmuzachi (Muncii) spre Stradă Dristorului iar apoi pe sensul invers, urmând că ulterior, circulăția pe porțiunea de bulevard urmă să fie închisă de tot . Inchiderea bulevardului  ar fi condus la aglomerația maximă  pe străzile învecinate bulevardului, existând pericolul apariției de ambuteiaje. Administrația Sectorului 3 a hotărât să închidă Bulevardul Decebal vara, când traficul în Capitală este mai puțin aglomerat,  Primăria Sectorului 3  comunicând pe 19 iunie că închide capătul dintre Piață Muncii al Bulevardului Decebal, până pe 15 septembrie. Firma sectorului 3 a început săpăturile și apoi a început să mute rețelele de utilități, aceste lucrări nefiind însă gata până pe dată de 15 septembrie, când circulăția pe bulevard ar fi trebuit redeschisă. Zona s-a aglomerat când bucureștenii s-au întors din vacanță și odată cu începerea anului școlar și universitar. Pe Traseul 104 , deviat de pe Bulevardul Decebal pe străzile din jur (Delea Veche, Calea Călărași etc.), autobuzele circulă din ce în ce mai greu în timp ce bulevardul Decebal este închis în continuare .