Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de sănătate publică! O femeie suspectă de coronavirus a fugit din spital
Alertă de sănătate publică! O femeie suspectă de coronavirus a fugit din spital

Alertă de sănătate publică! O femeie suspectă de coronavirus a fugit din spital

Autoritățile sanitare au intrat în alertă după ce au aflat că o femeie suspectă că ar fi fost infectată cu coronavirus a fugit, înainte de a afla rezultatele analizelor, dintr-un spital din Salzburg.

Pacienta în vârstă de 31 de ani a părăsit clinica universitară din orașul Salzburg, Uniklinikum, dar a fost găsită după câteva ore de polițiști în casa sa din apropierea orașului, potrivit unui purtător de cuvânt al orașului Salzburg, pe nume Karl Schupfer.

Autoritățile din Austria au declarat că nu este deocamdată clar motivul pentru care femeia a fugit din spital.

Femeia a fost dusă sub escorta poliției înapoi la spital și apoi interogată. De asemenea, sunt așteptate rezultatele analizelor pentru temutul virus.

În Austria există șapte suspecți de coronavirus, persoane care s-au întors din China pe 2 februarie. Aceștia au fost puși în carantină la Centrul de Igienă din Viena, dar analizele nu au confirmat prezența virusului mortal.

Coronavirusul – denumit tehnic 2019-nCoV – a fost detectat în China, la sfârșitul lunii decembrie, în provincia Hubei, epicentrul focarului fiind orașul Wuhan, plasat în carantină.

Cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost semnalate în 27 de țări. Circa 600 de persoane au murit deja din cauza acestui virus, majoritatea dintre ei în China, țară în care au fost raportate peste 25.000 de îmbolnăviri.