”Cu privire la pensii și alocații am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că ele vor fi dublate, respectiv că pensiile vor crește în cuantumul prevăzut de lege. Şi o să vă răspund foarte direct, pentru că rolul meu ca ministru al muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sunt parte a unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.

Sigur că văd și eu, nu sunt decuplată de realitate, ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă în acest moment în societate.

Nu întâmplător am făcut de-a lungul acestor săptămâni un apel public constant către toți angajatorii care își pot continua activitatea să o facă, către toți cei care muncesc în România să continuie activitatea, pentru că până la urmă de resursele pe care le generăm și cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile și toate plățile pentru drepturile pe care persoanele le au.

Rolul meu ca ministru al muncii este să lupt ca acest lucru să se întâmple și anume ca legea să fie pusă în aplicare”, a declarat, vineri, ministrul.

Violeta Alexandru a explicat că nu ea gestionează bugetul și că nici nu dispune de informațiile necesare pentru a face declarații publice vizând imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creștere față de pensii, respectiv pentru cuantumul alocațiilor.

”Nu dispun de aceste informații și până în momentul în care ele vor fi certificate de situația, de evaluare pe care Ministerul Finanțelor o va face cu privire la încasările la buget nu-mi voi schimba declarația, pentru că stunt în această poziție, pentru a lupta astfel încât oamenii să beneficieze de toate drepturile de care au dreptul prin lege.

Văd și eu ce se întâmplă în economie, urmăresc ca și dumneavoastră evoluția lucrurilor.

Vă asigur că suntem oameni responsabili și că gestionăm această criză doar în măsura în care sunteți alături de noi şi veniți în acest efort, astfel încât să trecem cât mai ușor peste ea, să revenim la normalitate, să facem o evaluare a situației pe care o avem și să discutăm atât despre măsuri de relansare a economiei, cât și despre adaptarea tuturor măsurilor necesare la situația pe care o vom avea în acel moment”, a mai punctat ministrul, menționând că, pe măsură ce vor apărea noutăți în acest sens, le va face publice deîndată.

”Pregătim, și foarte curând vom anunța public, un prim set de măsuri, măsuri active care să sprijine relaxarea economie și să sprijine companiile și pe angajați să reînceapă activitatea, respectiv să își pregătească reînceperea activității.

Toate la momentul oportun. Facem o serie de consultări pentru a putea gândi soluții benefice raportate la evoluția lucrurilor și vă vom comunica aceste lucruri foarte curând”, a mai declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.