Cadrele medicale medii își depun demisiile pe bandă rulantă la Spitalul CFR din Timișoara. Acesta, conform Planului alb al județului, e menit să preia pacienții cu coronavirus imediat ce Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara va fi ocupat la capacitate maximă. Practic, unitatea e prinsă în linia a doua de intervenție.

Managerul Spitalului  CFR a confirmat faptul și spune că în ultimele zile un număr de 10 asistente și infirmiere au demisionat, însă întreaga acțiune este în dinamică, urmează și alte cadre.

Acesta arată că femeile se tem să nu se îmbolnăvească și consideră că nu sunt suficiente materiale și echipamente de protecție în spital. ”Cu materialele de protecție stăm bine, deocamdată, doar din sponsorizări și donații, de la autorități avem doar promisiuni, care sperăm să se și concretizeze. Dacă intrăm în planul alb (adică vor interna doar pacienți cu COVID-19 – n.r.) putem lucra o săptămână cu materialele primite”, a spus Marius Ciprian Olaru, directorul Spitalului CFR Timișoara, conform Tion.ro.

Conform procedurii, imediat ce se înregistrează o demisie, trebuie anunțată Direcția de Sănătate Publică Timiș, care va dispune trimiterea de personal în locuitor, din alte unități. Deja unele  din cadrele de la Spitalul CFR au fost mutate să asigure ajutor în alte unități din Timișoara.