Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de la Bruxelles! România SOMATĂ de Comisia Europeană, pe tema pensiilor
Alertă de la Bruxelles! România SOMATĂ de Comisia Europeană, pe tema pensiilor

Alertă de la Bruxelles! România SOMATĂ de Comisia Europeană, pe tema pensiilor

România, Cipru, Franța și Irlanda au fost somate de către Comisia Europeană să notifice transpunerea normelor privind drepturile la pensie suplimentară a lucrătorilor mobili.

„Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize motivate către Cipru, Franța, Irlanda și România pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară (Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE)”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

Directiva, care prevede câteva cerințe minime privind dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară, este importantă pentru promovarea mobilității forței de muncă și protejarea drepturilor la pensie suplimentară a locuitorilor mobili.

O primă notificare a fost trimisă de Comisia Europeană celor patru țări în iulie 2018, primind răspuns că procesul de transpunere se află în curs de desfășurare.

„Întrucât Comisia nu a primit încă nicio notificare cu privire la o transpunere completă, ea a decis să trimită un aviz motivat. Dacă statele membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi trimis în fața Curții de Justiție a UE”, au precizat reprezentanții CE.