Evenimentul Zilei > Social > Alertă ANM. Cod Portocaliu de furtuni. Mai multe județe sunt vizate
Alertă ANM. Cod Portocaliu de furtuni. Mai multe județe sunt vizate

Alertă ANM. Cod Portocaliu de furtuni. Mai multe județe sunt vizate

Alertă meteo în România. ANM e declarat Cod Portocaliu de furtuni, ploi torențiale și vijelii în mai multe județe din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină pentru mai multe localități din județele Vaslui, Bacău, Vrancea și Galaţi.

Meteorologii avertizează că în localitățile vizate din cele patru județe județe se vor înregistra cantități de apă ce vor cumula 35 – 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Avertizarea cod portocaliu expiră la ora 14.00.

De altfel, toată țara se află, până vineri seara, sub o informare meteorologică de ploi torențiale, vijelii și grindină. ANM anunța perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă depășesc 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe.