Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Alertă! Accident grav în Capitală. Traficul este blocat. A murit pe loc
UPDATE. Alertă! Accident grav în Capitală. Traficul este blocat. A murit pe loc

UPDATE. Alertă! Accident grav în Capitală. Traficul este blocat. A murit pe loc

Accident grav în Capitală, în sectorul 6.

UPDATE: Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost reluată; blocajul a durat 108 minute.


Accident grav în Capitală, în zona Podului Ciurel, în jurul orei 16. Tramvaiul 41 a lovit un pieton care, potrivit primelor informații, traversa neregulamentar, transmite Antena 3.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în jurul orei 16,00, prin apel 112, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe şoseaua Virtuţii.

„Din primele date, conducătorul tramvaiului liniei 41, care se deplasa pe şoseaua Virtuţii, dinspre Crângaşi către Lujerului, în zona Pod Ciurel, a accidentat un bărbat în vârstă de aproximativ 50 – 60 de ani. În urma impactului, victima a decedat la faţa locului”, precizează sursa citată.

Vatmanul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

În urma accidentului, pietonul și-a pierdut viața. Traficul în zonă este blocat.

Accidentele se țin lanț pe linia lui 41

În urmă cu doar câteva zile, un bizar accident de circulație a avut loc pe linia tramvaiului 41.

Din relatările de la fața locului, un șofer al unei Dacii Logan a adormit la volan, a rupt gardul despărțitor şi a pătruns pe șinele tramvaiului în zona Virtuții.

Conducătorul auto, chestionat la fața locului de cum a ajuns pe linia de tramvai pe o șosea dreptă, a răspuns sincer că „am adormit”. Mai mult el a spus și că „muncim ca proștii”, refunzând însă să declare unde este angajat.

Statistici sumbre în România

În lunile de vară au loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat.

Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: