Evenimentul Zilei > Politica > Alegerile, ultima grijă. „Președintele și Guvernul au scăpat total pandemia de sub control”
Alegerile, ultima grijă. „Președintele și Guvernul au scăpat total pandemia de sub control”

Alegerile, ultima grijă. „Președintele și Guvernul au scăpat total pandemia de sub control”

A avut o poziție tranșantă în momentul în care a fost întrebat despre alegeri

Miza alegerilor parlamentare, ce ar trebui organizate în luna decembrie, gravitează în jurul pandemiei de coronavirus. Miercuri seară, președintele interimar al PSD, principalul partid de Opoziție, a anunțat că nu ia în calcul organizarea scrutinului electoral. El a acuzat Executivul condus de Ludovic Orban, dar și pe președintele Klaus Iohannis că au scăpat problema coronavirusului de sub control.

„Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”, a afirmat Ciolacu la România TV.

Vrea să invite Guvernul să dea explicații despre modul în care este gestionată criza

Ciolacu este de părere că orice discuție legată de alegeri ar trebui să moară din fașă, în condițiile în care România se înregistrează și câte 4.000 de noi infectări zilnic. „Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…) Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a mai spus liderul Partidului Social Democrat.

Și Marcel Ciolacu a fost suspect de infectare cu coronaviurs, după ce a luat contact cu mai mulți membri ai partidului, depistați pozitiv. El a efectuat un test și a primit rezultatul, miercuri seară, acesta fiind negativ.

Miercuri, membrii Grupului de Comunicare Strategică au informat că au apărut 4.016 cazuri noi de persoane care au contractat coronavirus, în urma efectuării unui număr de 31.318 teste. Este vorba despre cazuri care anterior nu au mai avut raportări pozitive, au anunțat oficialii.