Evenimentul Zilei > Politica > Înainte de alegeri, PREȘEDINTELE s-a răzgândit: NU MAI CANDIDEAZĂ
Înainte de alegeri, PREȘEDINTELE s-a răzgândit: NU MAI CANDIDEAZĂ

Înainte de alegeri, PREȘEDINTELE s-a răzgândit: NU MAI CANDIDEAZĂ

Președintele s-a răzgândit. A anunțat că nu mai candidează. Este un anunț oficial. În schimb, susține că știe care este singurul partid care este capabil să guverneze competent și responsabil.

Presedintelei Republica Moldova, Igor Dodon, a refuzat să participe în calitate de candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie. Anunțul a fost făcut luni de către oficial, în cadrul unui briefing de presă, transmite Moldpres.

„Poporul mi-a încredințat mandatul de președinte al țării și sunt obligat să îndeplinesc această datorie, fără a degreva din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare, întrucât îmi voi concentra atenția asupra activităților interne și externe pentru dezvoltarea țării. La fel, nu voi participa în campania electorală și nu voi aspira la funcția de deputat. Totodată, anunț că voi susține Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, deoarece este singurul partid care este capabil să facă schimbări și să guverneze competent și responsabil”, a spus Igor Dodon, președintele R.M..

De asemenea, șeful statului a îndemnat participanții la alegeri să desfășoare o campanie electorală corectă. „Scrutinul trebuie să aibă loc în conformitate cu standardele internaționale, iar dorința cetățenilor să fie respectată. Alegerile trebuie să fie legitime, iar acest fapt să fie monitorizat de observatorii internaționali. Îndemn cetățenii să participe activ la vot pentru a schimba lucrurile în țară”, a menționat Dodon.

În acest an vor fi organizate alegeri parlamentare după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid, cât şi în circumscripţii. La fel, în ziua alegerilor, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.