Evenimentul Zilei > Politica > ALEGERI PARLAMENTARE 2016. NEREGULI la vot în Timiș. Ce probleme s-au înregistrat
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. NEREGULI la vot în Timiș. Ce probleme s-au înregistrat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. NEREGULI la vot în Timiș. Ce probleme s-au înregistrat

Primele nereguli semnalate în ziua alegerilor în Timiș, au venit din partea a două organizații non-guvernamentale: Expert Forum și Funky Citizens. Reprezentanții acestora au sesizat că observatorii lor nu au fost lăsați să supravegheze procesul de votare.

„Între orele 6 și 7 câteva zeci de observatori acreditați de Expert Forum și Funky Citizens au sesizat faptul că nu au fost lăsați să intre în secțiile de votare în mod abuziv din diverse motive care țin de neînțelegerea procedurii de acreditare de către președinții secțiilor de votare. Dacă unii președinți au solicitat nejustificat copii după acreditare sau copii după ecusonul observatorilor pentru a le pune “la dosar”, în alte cazuri, personalul care asigură paza nu a lăsat observatorii nici măcar să intre în clădirea unde se află secțiile de votare”, au transmis cele două ONG-uri.

La solicitarea acestora, Autoritatea Electorală Permanentă a trimis un mesaj către toți președinții secțiilor de votare prin care le cerea să respecte legea.

O femeie de 62 de ani din Recaș s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de fraudare a votului. Ea s-a prezentat la urne cu o carte de identitate expirată și cu alta valabilă. Președintele secției de votare unde s-a prezentat femeia a sesizat Poliția.

În mai multe zone din Timișoara au fist vpzute, duminică pliante electorale cu fotografia primarului Nicolae Robu și un text prin care edilul liberal îndeamnă lumea să voteze PNL. (Foto: Adrian Pîclișan)

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: