Evenimentul Zilei > Actualitate > Alegeri locale 2020. Dosar penal pentru un bărbat care a votat cu buletinul concubinei
Alegeri locale 2020. Dosar penal pentru un bărbat care a votat cu buletinul concubinei

Alegeri locale 2020. Dosar penal pentru un bărbat care a votat cu buletinul concubinei

Alegerile locale 2020 numără până la această oră câteva dosare penale deschise fraudă la nivelul întregii țări.

Polițiștii din Olt au demarat un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bârbat în vârstă de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale.

Bărbatul de 28 de ani din comuna Colonesti, cu reședința în comuna Cungrea, s-a prezentat la o secție de votare din această localitate, unde ar fi votat folosind actul de identitate al concubinei sale, potrivit Antena 3.

Acum, oamenii legii fac cercetări la fața locului și au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fraudă la vot”.

Bătaie între două femei la o secție de vot din Caraș-Severin

La o secție de vot din Caraș-Severin, două femei s-au luat la bătaie, în urma unui conflict mai vechi, informează sursa citată. Acestea s-au răfuit și de la faptul că una dintre ele o filma pe cealaltă cu telefonul mobil. Cele două femei s-au îmbrâncit în timp ce oamenii aflați la coadă pentru a vota filmează cu telefoanele mobile.

Evenimentul a avut loc în comuna Zorlențu Mare din Caraș-Severin, iar una dintre cele două femei este chiar soția candidatului PNL din comună.

În scurt timp, între cele două femei au intervenit forțele de ordine, astfel că escaladarea scandalului a fost prevenită.

Aproximativ 400 de oameni au stat la coadă, la primele ore ale dimineții, la secția de vot din Zorlențu Mare, mulți dintre oameni fiind la coadă încă de la ora 05.00, cu două ore înainte de deschiderea secției, conform Antena 3.

Procesul de votare, suspendat vreme de o oră la Costinești

Duminică dimineață, procesul de votare a fost întrerupt timp de o oră la Costineşti, din cauza faptului că buletinele de vot au fost tipărite greşit, mai exact în dreptul numelui unui candidat figureaza sigla unui alt partid, notează sursa citată.

Conform surselor Antena 3, s-ar părea că buletinele de vot au fost tipărite greşit, iar acum vor fi retipărite. Procesul de vot va fi reluat, dar nu se ştie peste cât timp.