Evenimentul Zilei > International > Alegeri în Republica Moldova. Maia Sandu: Să scoatem țara din strânsoarea hoților
Alegeri în Republica Moldova. Maia Sandu: Să scoatem țara din strânsoarea hoților

Alegeri în Republica Moldova. Maia Sandu: Să scoatem țara din strânsoarea hoților

Președintele Maia Sandu a vorbit despre importanța alegerilor ce se vor desfășura duminică, în Reublica Moldova, și a făcut apel pentru ieșirea la vot.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a lansat un mesaj public înaintea alegerilor parlamentare anticipate ce se vor desfășura duminică, 11 iulie. Ea a făcut apel către toți cetățenii care au drept de vot să meargă să-și exprime opțiunile, pentru ca lupta împotriva corupției și hoției să poată continua.

Mesaj adresat de președintele Maia Sandu înaintea alegerilor de duminică

„Dragi cetățeni,

Noi, împreună, luptăm împotriva hoției de mulți ani. Am mers cale lungă și grea până aici. E datoria noastră să mergem până la capăt și să scoatem țara din strânsoarea hoților. Duminică, trebuie să ieșim la vot ca să nu le permitem corupților să controleze următorul Parlament.
Fiecare vot e important în această luptă a noastră pentru ordine, bunăstare și dreptate. Stimați concetățeni, avem șansa să scăpăm de hoți și să alegem o guvernare integră și bună.

Duminică, pe 11 iulie, pe lângă celelalte drumuri pe care le veți face – la biserică, la rude, la meci, vă rog să pășiți cu responsabilitate și încredere pe un drum important – drumul către secția de vot. Drumul spre viitorul nostru prosper. Ieșiți la vot pe 11 iulie!”, a fost mesajul adresat de Maia Sandu cetățenilor din Republica Moldova.

Contestația depusă de Platforma Demnitate şi Adevăr împotriva Comisiei Electorale Centrale a fost admisă

Altfel, magistraţii Curții de Apel Chișinău au admis o contestaţie depusă de Platforma Demnitate şi Adevăr împotriva Comisiei Electorale Centrale. Într-un comunicat de presă, liderul formaţiunii, Andrei Năstase, a calificat această hotărâre drept o victorie a Platformei DA, afirmând că secţiile de votare din zonele necontrolate de autorităţile constituţionale de la Chişinău nu vor fi deschise.

Miza o reprezintă voturile din această regiune care merg în mod tradițional către socialiști. La alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, alegătorii transnistreni au votat masiv pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Decizia Curții de Apel Chișinău vine în contextul în care Comisia Electorală a decis să nu interzică transportarea în masă a cetățenilor către secții de vot la alegerile de duminică.