„Indiscutabil, în data de 26 mai, PDL va fi preocupat să gândească și să propună, să promoveze și să realizeze asocieri politice care să-i permită câștigarea alegerilor în toamna anului acesta și sigur că principalul nostru partener în acest proiect ar trebui să fie și ne gândim să fie PNL. Însă vor conta foarte mult în această construcție politică rezultatele electorale ale fiecărei formațiuni”, a spus, la RFI, Ioan Oltean.

Alianță cu toate partidele de dreapta

El a precizat că „PDL nu va respinge niciun fel de construcție din care să nu facă parte și PNL și PMP și FC și toate partidele de dreapta și toate partidele care doresc ca în toamnă să fie la Cotroceni un reprezentant al dreptei și nu Victor Ponta”. Întrebat care sunt șansele ca dreapta românească să aibă un candidat unic la prezidențiale, Ioan Oltean a răspuns: „E foarte greu să presupunem în acest moment că Dreapta va reuși după alegeri să promoveze un singur candidat, pentru că cel puțin trei-patru formațiuni politice în momentul acesta și-au nominalizat, și-au identificat candidatul. E vorba de PDL, care are în mod cert un candidat, PNL are un candidat, PMP își conturează și el un candidat, la FC au și ei un candidat. Deci va fi foarte greu să promovăm pe dreapta un singur candidat, deși ar fi ideal dacă forțele politice ar reuși să depășească interesul de grup (…) și să promovăm chiar din primul tur un candidat (…) Dacă nu, turul doi va determina unirea tuturor forțelor de dreapta pentru a susține acel candidat care s-a calificat în finală”.

PNL îl vrea doar pe Antonescu

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că liderul liberal Crin Antonescu poate fi candidatul forțelor de dreapta unite pentru alegerile prezidențiale. „Crin Antonescu este candidatul celui mai mare partid din opoziție. Poate fi acel candidat al Dreptei, al coagulării forțelor de dreapta”, a declarat Iohannis. Acesta a spus că PNL-ul a purtat discuții foarte puține privind o alianță cu PDL-ul. Iohannis a mai afirmat că în cazul în care Antonescu își va da demisia din funcția de președinte al PNL, după alegerile din 25 mai, el va prelua conducerea partidului.