Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri 2019. Buletine pentru Referendum, oferite la cerere
Alegeri 2019. Buletine pentru Referendum, oferite la cerere

Alegeri 2019. Buletine pentru Referendum, oferite la cerere

Alegeri 2019. S-a au semnalat mai multe nereguli la unele secții de votare. Printre acestea: votanțiu care au primit buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, au fost întrebați dacă doresc și buletin de vot pentru referendum. În unele cazuri, nici măcar nu li s-au înmânat respectivele buletine de vot.

Surpriză pentru cei care s-au dus să voteze pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe justiție. Reprezentanții secțiilor de votare  care l-au înmânat  buletinele de vot au recurs la un gest surprizător. 

Concret, atunci când mulți dintre votanți au primit buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, au fost întrebați… dacă doresc și buletin de vot pentru referendum, transmite Cancan.

În unele cazuri, precizează aceeași sursă, nici măcar nu li s-au înmânat alegătorilor respectivele buletine de vot pentru referendum. Dacă votantul respectiv nu a cerut, nu a primit. Firește, este absolut normal ca oamenii veniți pentru a vota să primească, de la bun început, și buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare 2019, și buletinul de vot pentru referendumul pe Justiție.

Printre alte nereguli semnalate până acum trebuie menționat și că au fost descoperite și ștampile de control aplicate greșit – pe prima pagină a buletinului, în loc de ultima, ceea ce poate duce la invalidarea votului.