Alec Baldwin a fost acuzat de ucidere involuntară de un Mare Juriu! Descoperire esențială

Alec Baldwin a fost acuzat de ucidere involuntară de un Mare Juriu! Descoperire esențială Sursa: Arhiva EVZ

O evoluție recentă în cazul filmării în desfășurare a filmului „Rust” l-a readus pe actorul Alec Baldwin în lumina reflectoarelor legii.

Alec Baldwin este acuzat de un Mare Juriu din New Mexico. De omor involuntar pentru împușcarea directorului de film Halyna Hutchins pe platoul filmului în 2021. Această decizie vine la câteva luni după ce procurorii au renunțat la aceeași acuzație împotriva lui Baldwin.

Incidentul, care s-a petrecut în apropiere de Santa Fe, a făcut obiectul unei intense analize și dezbateri. Inițial, avocații ai apărării lui Baldwin au susținut cu succes că arma s-ar fi putut descărca accidental din cauza stării sale. Ceea ce a dus la renunțarea acuzațiilor în aprilie anul trecut. Cu toate acestea, o nouă analiză a unui expert de top i-a determinat pe procurori să revizuiască cazul, ajungând la concluzia că arma nu a tras de la sine. Nu a fost un accident.

Cazul ridică numeroase întrebări cu privire la protocoalele de siguranță pe platourile de filmare. În special în ceea ce privește utilizarea armelor de foc. Procurorii au recunoscut că circumstanțele exacte care au condus la apariția muniției reale pe platourile de filmare ar putea să nu fie niciodată pe deplin înțelese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci

Alec Baldwin, cunoscut pentru cariera sa excepțională în film și televiziune, a susținut constant că nu a apăsat pe trăgaci. Cazul a luat o întorsătură când o analiză a Biroului Federal de Investigații a indicat că Baldwin, de fapt, a apăsat pe trăgaci. O afirmație pe care Baldwin o neagă. Revolverul folosit la împușcătură s-a spart în timpul testării de către FBI. Complicând și mai mult ancheta.

Procurorii speciali Kari Morrissey și Jason Lewis, care au preluat cazul după ce procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a renunțat, nu au comentat încă evoluțiile recente. Avocații lui Baldwin, Luke Nikas și Alex Spiro, și-au exprimat nerăbdarea de a-și prezenta cazul în instanță.

Omuciderea involuntară din New Mexico implică o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare. Plasându-l pe Baldwin într-o poziție juridică precară. Noul rechizitoriu marchează o întorsătură semnificativă într-o saga care a durat câțiva ani. Aruncând o umbră asupra industriei filmului și ridicând întrebări cu privire la responsabilitate și standardele de siguranță în producția de film.

Rolul armurierului filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost, de asemenea, analizat. În timp ce anchetatorii încearcă să pună cap la cap secvența evenimentelor care au dus la incidentul tragic, scrie Wall Street Journal.