Evenimentul Zilei > Politica > ALDE le-a adus excluderea din PNL
ALDE le-a adus excluderea din PNL

ALDE le-a adus excluderea din PNL

După mai multe încercări prin care PNL a intenționat să le convingă pe Norica Nicolai şi Renate Weber să vină în grupul PPE şi să nu rămână la ALDE, cele două europarlamentare au fost excluse ieri din partid, printr-o decizie a Biroului Politic al vechiului PNL, urmând ca hotărârea să obţină şi votul conducerii noului PNL.

 Decizia a fost luată cu unanimitate, înregistrându-se o singură abţinere. Potrivit unor surse, cele două au fost avertizate că vor fi excluse și de aceea nu s-au arătat surprinse de decizia partidului. „Nu mă surprinde gestul acesta. Nu e un moment plăcut. Aș fi vrut să am o discuție cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj și atâta tot”, a spus Renate Weber la Antena 3. Norica Nicolai nu a părut prea afectată de decizia colegilor săi. „Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE. În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele inițiale și nu voi face decât să respect această decizie a PNL”, a spus ea.


FOTO: Renate Weber

  


Cristian Adomniţei şi Dian Popescu au fost înlocuiţi din funcţiile deţinute în partid, urmare a problemelor cu legea.


Adomniței, înlocuit cu Alexe

De asemenea, conducerea partidului a decis înlocuirea lui Cristian Adomniţei cu Costel Alexe la conducerea organizaţiei PNL Iaşi, după ce acesta s-a autosuspendat din funcţiile din partid- urmare a problemelor cu legea. Un pas în spate a făcut şi senatorul de Gorj Dian Popescu, din funcţia de copreşedinte de organizaţie, acesta autosuspendându- se din partid şi fiind înlocuit cu senatorul Tudor Barbu. Dian Popescu are o condamnare în primă instanţă: 5 luni cu suspendare. În ceea ce îl priveşte pe şeful PNL Teleorman, Marin Almăjanu, el a fost înlocuit din funcţie, temporar, de către Eugen Bărbulescu, dar din cauza unor probleme de sănătate.