Evenimentul Zilei > Actualitate > Alba-neagra cu pandemia! Cum răspund turiștii care iau cu asalt parcurile de distracție: Ne riscăm!
Alba-neagra cu pandemia! Cum răspund turiștii care iau cu asalt parcurile de distracție: Ne riscăm!

Alba-neagra cu pandemia! Cum răspund turiștii care iau cu asalt parcurile de distracție: Ne riscăm!

Deși ne aflăm în plină pandemie, iar numărul cazurilor a explodat, turiștii se îmbulzesc în diverse locuri din România la fel ca în vremurile bune, neținând cont de măsurile impuse de autorități, luându-se parcă la întrecere atât cu riscul bolii, cât și cu diferitele teorii ale conspirației pe care deseori le îmbrățișează fără rezerve.  

Sâmbătă, parcurile de distracții și cele tematice au fost pline-pline exact ca în vreme de pace. Turiștii s-au îngrămădit să admire diversele atracții, să se distreze și puțini sunt cei care au mai ținut cont de normele impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

În parcul din Râșnov au fost astăzi aproape două mii de turiști, care s-au îngrămădit unul în altul, pentru a admira îndeaproape cei o sută de dinozauri în mărime naturală. Întrebați despre măsurile impuse de autorități, unii turiști au oferit explicații de-a dreptul șocante.

„Ne riscăm şi noi să venim. Purtăm mască, ne spălăm pe mâini, ne dezinfectăm. Poţi să îl iei de oriunde. Ai pus mâna unde au pus ceilalţi, e de aşteptat. De peste tot, nu numai de la mare, de la munte” a spus o femeie. „Ce distanţă să porţi, că aici nu prea poţi să o apreciezi, dar sperăm să ne ajute masca” a mai completat un bărbat.

Pe litoral este aceeași situație, doar că de zece ori mai rău. Zeci de mii de turiști vin pentru a se distra și nimeni nu prea ține cont de normele impuse de autorități. Deși ne aflăm în pandemie de COVID-19, turiștii nu portă mască în locurile aglomerate, se îmbulzesc în cluburi și la terase și nu respectă deloc distanțarea socială, esențială în această perioadă.

Mai mult, tatăl unei fete din grupul focar descoperit pe litoral susţine, însă, că întreaga situaţie este o poveste inventată. Potrivit celor spuse de fiica lui, niciun prieten din grupul fetei nu prezintă simptome şi sunt supăraţi că vacanţa le-a fost stricată.

„Nu cred în povestea asta atât timp cât statul «mănâncă» bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat. Pentru autorităţile sanitare, starea în care suntem e ideală pentru că acum se fac foarte mulţi bani. Vom sta în amorţeala asta şi ne vom obişnui cu măştile şi cu luatul temperaturii, apoi vor veni cu alte măsuri şi mai restrictive, iar noi vom tăcea în continuare până vom rămâne fără niciun drept. În acel moment ne va fi foarte greu să mai facem ceva”, a spus bărbatul, potrivit stirileprotv.ro. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: