Evenimentul Zilei > Actualitate > Alarmă la Spitalul Județean Focșani. Crește numărul cadrelor medicale contaminate
Alarmă la Spitalul Județean Focșani. Crește numărul cadrelor medicale contaminate

Alarmă la Spitalul Județean Focșani. Crește numărul cadrelor medicale contaminate

Alte opt cadre medicale de la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani au fost depistate pozitiv la testarea pentru Covid-19. Până în prezent, la Spitalul Județean din Focșani au fost înregistrate 15 cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Cele opt cadre medicale depistate pozitiv fac parte dintr-un lot de 14 care au fost testate în cursul zilei de sâmbătă, a informat prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

„Duminică a fost confirmată infecţia cu COVID-19 în rândul a opt cadre medicale din secţia de Cardiologie a SJU Focşani, din cele 14 testate în cursul zilei de sâmbătă. Acestea se adaugă celor şapte cadre medicale care au fost confirmate anterior. În total, 15 cadre medicale confirmate pozitiv, cărora li se adaugă şi managerul SJU, Constantin Mândrilă”, a declarat Gheorghiţă Berbece.

Sâmbătă, secţia de Cardiologie a SJU Focşani a fost închisă, pentru igienizare și dezinfecție, după ce o asistentă medicală a fost confirmată cu noul coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, virusul ar fi fost adus în spital de un pacient, o persoană fără adăpost, care a fost tratat şi care, ulterior, a prezentat simptome, fapt pentru care a fost testat pentru COVID-19. Testul a ieşit pozitiv, iar bărbatul a fost transferat la Spitalul Municipal Adjud. În prezent, în Vrancea sunt confirmate circa 50 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale, dintre care 35 la Spitalul Militar Focşani.

Ca urmare a numărului mare de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va face o vizită la Focşani, unde va lua în calcul înlocuirea actualei conduceri cu un manager militar. Introducerea managementului militar a fost solicitată de prefectul Gheorghiţă Berbece după ce managerul unităţii medicale, Constantin Mândrilă, a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus.